Ügyfélszolgálat: +36 70 328 5493 ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

Szennyezettvíz- és szennyvízátemelő berendezések

Katalógus

Letöltés

Leírás

Amit a szennyvízátemelő berendezésekről tudni érdemes

 

A szennyvízátemelő berendezések alkalmazásával lehetőség nyílt csatorna szint alatti helyiségek, terek hasznosítására, mély fekvésű ingatlanok beépítésére. Az üzembiztos, tartós működés feltétele a jól megtervezett és kivitelezett, automatikus üzemű szennyvízátemelő berendezés (akna + gépészet). Igen fontos tényező a szennyvízátemelő aknáknál, előregyártott gyűjtő tartályoknál az ideális szívótér kialakítás. Ennek lényege, hogy a szivattyú viszonylag kis területről szív, az akna, ill. a gyűjtő tartály fenekén pedig a szívótér felé folyik össze a szennyvíz. Ilyen belső kialakítással elkerülhető, hogy az akna sarkaiban lerakódás történjen, ill. a lerakódott anyag összeálljon. A lerakódott anyagból időnként leváló kisebb- nagyobb szemcsék dugulást okozhatnak, károsíthatják a szivattyút.Az előregyártott műanyag szennyvízátemelő aknák, gyűjtő tartályok ideális szívótér kialakítással készülnek.

 

Szennyvízszivattyúk fajtái

 

Megkülönböztetünk örvénykerekes (vortex járókerekes) vagy aprítókéses szennyvízszivattyúkat. Az örvénykerekes szennyvízszivattyúk nem aprítják a darabos részeket, hanem a járókerék mozgási energiát ad át a szennyvíznek -a szivattyúházban-, és centrifugálisan oldalirányba továbbítja, amely a nyomócsonkon keresztül távozik a szivattyúból. Az ilyen készülékek adott szemcseméretig (30-60 mm) szabadátömlő keresztmetszettel rendelkeznek.  Járókerék és szivattyúház kialakításuk teszi lehetővé a szennyvízben található darabos és szálas anyagok zavartalan szállítását. Az aprítókéses szennyvízszivattyúk apró darabokra aprítják a darabos részeket, majd úgy továbbítják. Szennyvízszivattyúk között viszonylag nagy emelőmagassággal rendelkeznek. Alkalmazásuk koptató közeget tartalmazó szennyvízre TILOS! A szennyvízszivattyúk csak a normál használatból származó anyagokat képesek üzembiztosan szállítani. Az egyéb, oda nem illő anyagok, tárgyak a szivattyúk élettartamát lerövidíthetik, alkatrészeiket károsíthatják. A szennyvízszivattyúk szintvezérléséről úszókapcsoló gondoskodik.  Általában vezérlőegységen -amely egyben motorvédelem is- keresztül történik az eredetileg úszókapcsoló nélküli szennyvízszivattyú vezérlése. A gyártók termékpalettáján találhatók 1 vagy 3 fázisú készülékek. Lakossági szinten az 1 fázisú, úszókapcsolós szivattyúk terjedtek el.

 

A szennyvízszivattyúk, szennyvízátemelő berendezések karbantartása

 

A szennyvízszivattyúkat, előre-gyártott szennyvízátemelőket érdemes időközönként (kb. félévente) karbantartani. Ez az időszakos karbantartás a következőkből áll: szivattyúakna, átemelőakna kitakarítása, szivattyú letisztítása, átvizsgálása, vízmentes gumikábel zsírtalanítása, úszókapcsoló tisztítása, beállítása. A rendszeres karbantartással meghosszabbítható a szivattyú és átemelő berendezés élettartama, ill. elkerülhető a meghibásodás esetén igen költséges kárelhárítás.

 

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő szennyezett vagy szennyvízátemelő berendezést kiválasztani !

 

Termékek

1–9 termék, összesen 19 db